رومانی کشوری اروپایی است که عضو شینگن نیست. رومانی بزرگترین کشور بالکان محسوب میشود. آمارها حاکی از آن است که جمعیت رومانی در حال حاضر حدود ۶،۱۹ میلیون نفر است. براساس این آمار، رومانی دومین نرخ مهاجرت از کشورهای غیر اتحادیه اروپا (۶۶٪) دارد. زبان رسمی این کشور رومانیایی است.
تولید ناخالص داخلی سرانه رومانی در سال ۲۰۱۹ حدود ۱۳ هزار ۶۶۴ دلار آمریکا تخمینزده شده است. واحد پول رسمی «لی» (Leu) رومانی (RON) است. رومانی کشور عضو اتحادیه اروپا نیست اما پیشنهاد خود را برای پیوستن به منطقه شنگن در سال ۲۰۱۱ ارائه داد که این درخواست توسط پارلمان اروپا تصویب اما در سپتامبر ۲۰۱۱ توسط شورای اتحادیه اروپا رد شد. رئیس جمهور رومانیا ادعا داشته است که این کشور میتواند در سال ۲۰۱۹ عضو اتحادیه اروپا شود.
طبق قانون مهاجرت، اگر شما شهروند اتحادیه غیر اروپایی هستید و میخواهید بیش از ۹۰ روز متوالی در جمهوری رومانی بمانید؛ یا اگر بخواهید فعالیتهای تجاری یا کاری را انجام دهید، باید درخواست اقامت کنید. در حال حاضر قانون سه راه اصلی برای ارائه اقامت ارائه میدهد: شروع یک تجارت در رومانی، گرفتن شغل واجد شرایط در آنجا یا تحصیل در دانشگاههای این کشور. برای اقامت کمتر از ۹۰ روز در این کشورنیازمند ویزای ساده خواهید بود.
خدمات مهاجرت
خدمات مهاجرت در جمهوری رومانی میتواند با کمک وزارت امور خارجه این کشور و مسئول امور مهاجرت انجام شود. با تمامی این امور اگر به اپلای ۱۱۸ مراجعه نمایید میتوانید با فراغ خاطر کارهای مهاجرت خود را انجام دهید.
ارائه دهندگان خدمات مهاجرت
اجازه اقامت در رومانی از چند طریق امکان پذیر است. به عنوان مثال، فرد میتواند با داشتن یک شرکت در رومانی، اجازه اقامت در این کشور را بدست آورد. اگر کسی بخواهد در رومانی یا هر یک از کشورهای اتحادیه اروپا کسب و کار راه بیندازد، اخذ اقامت برای شخص در این کشورها راحتتر خواهد بود. اگر کسی شاغل باشد یا برای تحصیل در این کشور اقدام نماید، اجازهی اقامت موقت در رومانی را کسب میکند. مهاجرت به رومانی با موقعیتهای مختلف شرایط متفاوتی را در بر دارد، به همین دلیل بهتر است برای درک بهتر شرایطتتان با کارشناسان ما در اپلای ۱۱۸ تماس بگیرید تا به صورت رایگان حضوری و تلفنی مشاوره شوید.
مهاجرت
مهاجر برای مهاجرت بیدغدغه به کشور رومانی، باید تمام قوانین این کشور را رعایت نماید. همانطور که قبلا نیز گفته شد با شرایط مختلفی که مهاجران به این کشور دارند، روشهای متفاوتی نیز برای مهاجرت به این کشور پیدا خواهند کرد. در ابتدای مهاجرت باید ویزای این کشور گرفته شود که وکیل شرکت اپلای ۱۱۸ میتواند شما را در این حوزه راهنمایی نماید. برای اقامت طولانی مدت در رومانی میتوانید یکی از گزینههای تحصیلی، کاری، ثبت شرکت و سرمایهگذاری را انتخاب نمایید.
آمار مهاجرت
از اواخر سال ۲۰۱۷، در بازرسی کلی مهاجرتی که در این کشور شکل گرفت حدود ۱۷ هزار اتباع خارجی به رومانی مهاجرت کردند. درصد ساکنان غیر اتحادیه اروپا در رومانی برابر با ۳.۰ درصد کل جمعیت کشور است. تنها ۹ درصد مهاجران به رومانی از طریق قراردادهای کاری به این کشور مهاجرت کردهاند.
محبوب ترین شهرها براساس جمعیت
بزرگترین شهرها از نظر جمعیت، شهرهای بخارست و لاستی هستند،
براساس تخمین سالهای اخیر، ۵ شهر بزرگ رومانی که از نظر جمعیت وجود دارد به ترتیب زیر است:
۱.بخارست ۱ میلیون و ۸۸۳ هزار و ۴۲۵
۲. کلاج ناپوکا ۳۲۴ هزار و ۵۷۶
۳. تیمی سوارا ۳۱۹ هزار و ۲۷۹
۴. لاستی ۲۹۰ هزار ۴۲۲
۵. کونستانتا ۲۸۳ هزار و ۸۷۲
منطقه ی شینگن
بلغارستان، رومانی، قبرس و کرواسی چهار کشوری هستند که در اروپا قرار دارند اما جز منطقهی شینگن محسوب نمیشوند. انگلیس و ایرلند شامل این چهار کشور نمیشوند زیرا خود از عضویت شینگن کنار کشیدند.
انواع ویزا در رومانی
همانطور که قبلا نیز گفته شد برای اقامتهای زیر ۹۰ روز در رومانی باید ویزای معمولی صادر شود، این کشور بسته به شرایط مهاجرانی که میخواهند به رومانی مهاجرت کنند ۴ نوع ویزای مختلف را ارائه میدهد که در ادامه آنها را برای شما شرح خواهیم داد:
- ویزای ترانزیت فرودگاهی که به عنوان ویزای نوع A شناخته میشود
این ویزا به کسانی که به خاک کشور رومانی فقط برای تعویض پرواز خود وارد میشوند، تعلق میگیرد.
- ویزای ترانزیت که به آن ویزای نوع B گفته میشود
این ویزا برای اقامت کوتاه ۵ روزه و برای ترانزیت برای مهاجران صادر میگردد.
- ویزای اقامت کوتاه مدت که به آن ویزای نوع C گفته میشود
اجازه ورود و اقامت کوتاه اتباع خارجی در رومانی را بیش از ۹۰ روز (در صورت داشتن ویزای مولتی، مدت اقامت با شروع روز ورود در نظر گرفته میشود. این ویزا معمولاً به منظور گردشگری، مأموریتهای دولتی، بازدید خصوصی، تجارت و حمل و نقل صادر میشود.
- ویزای طولانی مدت که به عنوان ویزای نوع D شناخه میشود
ورود و اقامت اتباع بیگانه در رومانی را به مدت ۹۰ روز برای فعالیتهای حرفهای، فعالیتهای اقتصادی، فعالیتهای تجاری (به عنوان مثال، سرمایه گذاری)، فعالیتهای مذهبی، تحصیل، کار و پیوستن به خانواده جز اهدافی هستند که به وسیلهی آن میتوان این ویزا را اخذ نمود.
اجازه ی اقامت
اگر یک تبعهی خارجی وارد رومانی شود که شهروند اتحادیهی اروپا یا شهروند ایالات متحده باشد، در این حالت مجاز به اقامت در رومانی بدون ویزا برای مدت ۹۰ روز خواهد بود. با این حال، این امر فقط برای شهروندان ایالات متحده و اتحادیه اروپا صدق میکند. این امر به این دلیل است که بسیاری از ملیتها اجازه دارند بدون نیاز به اجازهی اقامت یا ویزا تا ۳ ماه در این کشور بمانند. بنابراین، اگر کسی قصد دارد بیش از ۹۰ روز در رومانی اقامت داشته باشد، نیاز به ویزای مربوطه برای اقامت دارد، بعد از کسب این اجازهی اقامت، شخص میتواند به مدت یک سال در رومانی اقامت داشته باشد. این اقامت با نام ( permis de sedere) نیز شناخته میشود. این نوع اقامت را میتوان به راحتی اخذ کرد، مدت این اقامت یک ساله بوده و باید سالانه تمدید شود.
در حال حاضر دو روش اساسی برای اجازهی اقامت در رومانی وجود دارد: اجازهی اقامت موقت و اجازهی اقامت طولانی مدت. بهترین راه حلها برای اخذ اجازهی اقامت مطابق با آمار، سرمایه گذاری، شروع تجارت (ایجاد کس و کار در این کشور) یا شاغل شدن در شغلهایی که در این کشور با کمبود نیرو همراه است یکی از راه حلهای برتر برای اخذ اقامت کوتاه مدت و طولانی مدت در کشور رومانی است.
ایجاد کسب و کار در رومانی
شرایطی که باید دراین حوزه رعایت کنید این است که کسب و کار شما باید برای چند نفر به مدت ۵ سال شغل دائمی ایجاد نماید. برای اطلاعات بیشتر از این شرایط میتوانید با کارشناسان ما در اپلای ۱۱۸ ارتباط برقرا نمایید تا به صورت رایگان مشاوره شوید.
اسناد مهاجرت
برای اطلاعات بیشتر در مورد اسناد مختلف مهاجرت، اقامت و تابعیت در رومانی با کارشناسان مجرب ما تماس برقرار نمایید.
تاریخ کشور رومانی
رومانی استقلال خود را در سال ۱۸۷۷ از امپراتوری عثمانی به دست آورد. این پادشاهی توسط اتریش - مجارستان اداره میشد، این کشور پس از جنگ جهانی اول به متفقین با ترانسسیلوانیا پیوست، در طول جنگ جهانی دوم، اتحاد جماهیر شوروی را بدست آورد و هماکنون به عنوان جمهوری عمل میکند. هماکنون این کشور رئیس چمهور منتخب مردم و نخست وزیر منصوب شده دارد. در سال ۱۸۷۸ پیمان برلین در این کشور منعقد شد. بنابراین بالاخره رومانی توسط قدرتهای بزرگ به عنوان یک کشور مستقل شناخته شد. بعد از عقد این پیمان رومانی منطقهی رومانی ولسوالی بسارابیا را به روسیه واگذار کرد. این کار به ازای دسترسی به بنادر ساحل دریای سیاه با دستیابی به دوبروجا انجام شد.