مهاجرت به لیتوانی برای چهارمین ماه پیاپی در حال افزایش است. با توجه به سخت شدن مهاجرت به کشورهای اروپایی لیتوانی میتواند قصد مناسبی برای دانشجویان یا دیگر مهاجران از ایران باشد. طبق آمارهای لیتوانی در ژانویه تا ماه مه ۲۰۱۹، ۱۸.۸۹۳ نفر برای کار به لیتوانی وارد شدند که ۷۰۱۶ نفر بیشتر از مدت مشابه سال گذشته در این کشور است.
طبق این آمارها بیشتر مهاجرت ب کشور لیتوانی مهاجرت کاری بوده و نیروی کار زیاد که بیشتر از کشورهای همسایه لیتوانی هستند به این کشور مهاجرت مینمایند.
روند افزایشی مهاجرت به کشور لیتوانی
رئیس اداره مهاجرت اویلینا كودینسكایتیك میگوید مقیاس مهاجرت به لیتوانی هر ساله درحال افزایش است.
وی در ادامه اذعان داشت: درست در پنج ماه اول امسال، ۳۰٪ بیشتر از پارسال درخواست مجوز اقامت در لیتوانی دریافت کردیم. کارمندانی که بیشتر آنها از اوکراین هستند، نیروهای کار ماهر حرفههایی که ما از آنها کمبود داریم.
رئیس اداره مهاجرت گفت: نیروی کار ماهر، مانند کارمندان بخش IT یا استادان دانشگاه، میتوانند برای خانوادهی خود نیز در این کشور اقامت گرفته و با هم به این کشور مهاجرت نمایند. خانوادهی کسی که با ویزای کاری به این کشور سفر میکنندحق تحصیل و کار را خواهند داشت.
اگرمهاجران دارای مدرک تحصیلات عالی باشند یا در صورت مقرر در قوانین لیتوانیایی، تجربهی کار حرفهای حداقل ۵ سال را داشته باشند میتوانند برای ویزای کاری کشور لیتوانی اقدام نمایند.
پس از پیوستن لیتوانی به اتحادیه اروپا، به طور فزاینده بسیاری از مشاغل اصلی آن متعلق به اروپای غربی بود. شرکتهای چند ملیتی غالباً مهاجران را به سمت پستهای بالاتر و اجرایی سوق میدهند. از آنجا که پرداختهای بیمههای این کشور از دستمزدهای طبقه متوسط لیتوانی پیشی میگیرند، هزینههای زندگی در این شکور زیاد خواهد بود.
برخی از مهاجران (عمدتاً آسیاییها) در مشاغلی مانند رستورانهای چینی یا هندی، کیوسکهای کباب ترکی یا مجالس ماساژ تایلندی مشغول به کار میشوند.
همانند دیگر کشورها لیتوانی نیز شرایط و قوانین خاص مهاجرتی خود را دارد. کشورلیتوانی یکی از ۲۶ کشور حوزهی شینگن است که طبق این قرارداد، ساکنان منطقهی شینگن برای ورود و خروج به این کشورها نیاز به ویزا ندارند.
شخصی را لیتوانیایی میدانیم که پدر، مادر، پدربزرگ، مادربزرگ یا یکی از اقوام درجه یک آن اصالت لیتوانیایی داشته باشد. در این صورت شخص تبعهی این کشور محسوب خواهد شد.
اشخاص با اصالت لیتوانیایی حق دارند که از دولت درخواستهای زیر را داشته باشند:
۱. درخواست تابعیت لیتوانی مطابق قوانین
۲. صدور مدرکی که نشان دهندهی تابعیت لیتوانیایی شما باشد
۳. درخواست صدور اجازه اقامت موقت در لیتوانی یا مجوز اقامت دائم در لیتوانی
۴. درخواست صدور ویزای شینگن برای ورود به لیتوانی
شخصی که حق احیای تابعیت لیتوانی را دارد، حق انجام اعمال زیر را نیز خواهد داشت:
۱. اعاده تابعیت لیتوانی و انصراف از تابعیت کشور دیگری که تابع بوده
۲. درخواست صدور گواهی تأیید کننده حق وی برای احیای تابعیت لیتوانی
۳. درخواست صدور اجازه اقامت موقت در لیتوانی یا مجوز اقامت دائم در لیتوانی
۴. درخواست صدور ویزای شینگن برای ورود به لیتوانی
افرادی که اصالت لیتوانیایی دارند
اشخاصی که اصالت لیتوانیایی دارند یا چندد سال در این کشور زندگی کردهاند، حق دارند درخواست صدور اجازه اقامت موقت مجوز اقامت دائم در لیتوانی را از دوولت درخواست کنند. هر یک از مجوزهای مذکور برای یک دوره ۵ ساله صادر میشوند. فقط مراحل صدور و لیست اسناد ارائه شده در شرایط مختلف، متفاوت خواهد بود.
اسناد تأیید شده از مبدأ لیتوانیایی خاطرنشان می کنند که والدین یا مادربزرگ ها یا مادربزرگ های شخص یا حداقل یکی از آنها با اصل لیتوانی بودهاند (گواهی تولد و سایر مدارک).
اخذ اقامت در لیتوانی
اجازهی اقامت موقت در لیتوانی بسته به نوع مهاجرت شخص متفاوت است. مهاجر میتواند پس از ۵ سال زندگی در این کشور اجازهی اقامت دائم خود را به دولت کشور لیتوانی ارائه دهد.
سند صدور اجازه اقامت دائم به وزارت مهاجرت یا خدمات مهاجرتی در کشورلیتوانی ارسال می شود.
اخذ اقامت در کشورهایی که در توافق نامه شینگن هستند به شهروندان خود فرصتی میدهند که بدون ویزا در منطقه شینگن با همان شرایطی که برای شهروند کشور عضو ذکر شده بدون نیاز به گذرنامه آزادانه در این کشورها به رفت و آمد بپردازند. همسر و فرزندان خردسال افراد مهاجر به این کشورها میتوانند همراه با سرمایه گذار در این کشور اجازه اقامت را دریافت کنند.
برای اطلاعات جامع و کاربردیتر از شرایط مهاجرت به کشور لیتوانی میتوانید با همکاران متخصص ما در اپلای ۱۱۸ تماس بگیرید تا به صورت رایگان مشاوره شوید.